(zatvori)

Pravoslavni sveštenik vjernicima puštao snimak isjerivanja đavola (VIDEO)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sveštenik SPC Arsenije Jovanović pustio je vjernicima koji su se okupili u Ostrogu snimak na kom se mogu čuti vrisci žene tokom istjerivanja đavola. U njemu on tvrdi da to nije njen vrisak, nego vrisak đavola koji gori zbog čitanja jevanđelja.

Audio snimak koji je sveštenik psutio u Ostrogu šokirao je vjernike, a vijest o ovom događaju prenio je i britanski “Daily Mail”. Na snimku se osim vrisaka čuje i kako žena laje kao pas dok on kraj nje čita molitve.

– Ovako vrišti ljudski rod! Ali u isto vrijeme ovo je jedan predivan vrisak, jer ovo ne vrišti ona, ovo su vrisci đavola koji je u njoj, jer on gori od jevanđelja – kaže Jovanović.

Ovim snimkom Jovandić je, kako je prenio Daily Mail, htio da istakne da su u srpskoj pravoslavnoj crkvi istjerivanje đavola ne vrši tako često.

Sveštenika Slađana Mijaljevića ne iznenađuje to što nema dovoljno sveštenika koji mogu istjerati đavola, jer je to težak posao.

– Egzorcizam može trajati i do sat vremena i moraju da ga izvode stariji sveštenici u manastirima koji su daleko od gradova, gdje može biti izveden u potpunoj čistoći. Duhovna osoba, koja izvodi egzorcizam, mora biti veoma snažna. Većina sveštenika ne želi da to preuzme na sebe, iako ljudi traže pomoć – rekao je Mijaljević.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.