(zatvori)

KAKO DA SE PRAVILNO PONAŠATE POSLIJE RASKIDA?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pažljivo čitajte, jer vas učimo kako da dostojanstveno “preživite” raskid i nastavite dalje.

Magazin Cosmopolitan je izdvojio nekoliko scenarija u kojima ćete se suočiti s bivšim, ali i neke reakcije koje su normalne i primjerene u tim trenucima. Pa, krenimo…

Zahtjev za prijateljstvo na Facebooku

Poslije burne svađe i raskida, jedino logično po vašem mišljenju je da ga uklonite prvo sa društvenih mreža, a potom i iz života. I poslije nekog vremena, kada se strasti smire i svako nastavi sa svojim životom, ne treba da vas iznenadi ako vaš bivši dragi ponovo poželi da vam bude bar prijatelj na Facebooku. Vjerovatno kada budete ugledali zahtjev za prijateljstvo, srce će vam na trenutak zastati i proći će vas žmarci po cijelom tijelu. To je apsolutno normalna stvar. Nema načina da je promijenite, ali nema ni razloga. Popijte čašu vode i priberite se, a onda razmislite da li želite da budete prijatelji bar virtualno.

Pripremite se za susret

Kada izlazite iz kuće, čak i ako mislite da su šanse da ćete ga sresti nikakve, potrudite se da ne izgledate očajno zbog raskida. Čak i ako to niste. Izgledajte uvijek sjajno i tako nećete sebe dovesti u situaciju da će vam je neprijatno ako ga sretnete. Kada ste dotjerane, uvijek možete proći pored njega uzdignute glave.

Potražite svoj “izduvni” ventil

Naš prijedlog – teratana ili novi fitnes trend kojem nisu odoljele ni poznate dame. Osim što ćete “ispucati” svu negativnu energiju i pretvoriti je u pozitivnu, radićete na sebi i svom tijelu. Zar to nije sjajno? I definitivno je bolja opcija nego da tražite utjehu u hrani. Hrana vam nije najbolji prijatelj!

Budite realne

Nemojte same sebe varati mislima da ćete imati filmski trenutak u kojem mu prosipate piće u lice ili udarate šamar i ponosno odlazite. Naravno da to zvuči sjajno ako je zaslužio takve stvari, ali vjerovatnija situacija je ona u kojoj ćete jedva obuzdati suze nego što ćete glumiti nedodirljivu. I shvatite da to nije ništa strašno! Budite svoje i potrudite se da vratite svoj život u normalu umjesto da glumite da je već takav.

Nemojte odbijati pozive na događaje na kojima će i on biti

Ako ste pozvane na neku proslavu i znate da će se i on pojaviti, idite, ali samo ako ste sigurne da to možete da podnesete. Ako mislite da ćete biti povrijeđene ili da nećete moći da obuzdate suze, radije preskočite taj događaj. Ali tako bi mu jasno dale do znanja da se plašite susreta s njim. Zato stisnite zube i samo naprijed.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.